Suriname Conservation Foundation steunt Villa Zapakara

Kinderen in Villa Zapakara bezig met een spelletje. (Foto: Villa Zapakara)
Kinderen in Villa Zapakara bezig met een spelletje. (Foto: Villa Zapakara)

Suriname Conservation Foundation steunt Villa Zapakara

Villa Zapakara is bezig met de voorbereiding van tentoonstelling Sranan Krakti die gaat over de rijke cultuur en natuur van Suriname. Woensdag ondertekent Villa Zapakara een financieringsovereenkomst met Suriname Conservation Foundation. Met deze financiële ondersteuning is Villa Zapakara een stap dichterbij de realisatie van de Sranan Krakti tentoonstelling, die in april volgend jaar wordt geopend.

Tijdens deze tentoonstelling maken de bezoekers kennis met de kracht van Suriname en Surinamers, maar gaan ook op zoek naar de kracht in henzelf. Het verhaal van Sranan Krakti gaat over de kracht van de natuur en cultuur. Sinds 2016 is de directie gestart met de ontwikkeling van deze tentoonstelling. [Foto: Kinderen in Villa Zapakara bezig met een spelletje. (Foto door: Villa Zapakara)]

 

Dakaya Lenz, inhoudelijk directeur, geeft aan dat het museum in de afgelopen 9 jaar 4 landententoonstellingen overgenomen heeft van het Tropenmuseum Junior in Amsterdam, welke aangepast werden voor het Surinaamse publiek. Nu heeft zij het vertrouwen dat er zelf ontwikkeld kan worden. "Het wordt een interactieve tentoonstelling die in Suriname gemaakt is, hiermee schrijven we geschiedenis. We zijn van start gegaan met rondetafelgesprekken met stakeholders, vervolgens hebben we een task force samengesteld van mensen met kennis op het gebied van natuur en cultuur en het vertalen van theorie naar activiteit," zegt Lenz.

Het onderwerp roept volgens Lenz heel wat enthousiasme op. Er is bereidheid om op welke manier dan ook een bijdrage te leveren. In het verleden werd vaak gevraagd wanneer Suriname aan de beurt zou komen en nu is het dan zo ver.
Villa Zapakara heeft al tentoonstellingen neergezet over Ghana ‘Paleisgeheimen’, India ‘Ster in de stad’, China ‘De Qi van China’ en de huidige tentoonstelling ‘MixMax Brasil’ over Brazilië die loopt tot 15 december.