Bekendmaking SCF i.v.m. Covid-19 virus

Geachte relatie,

Gelet op de mogelijke verdere verspreiding van het COVID-19 virus in Suriname en rekening houdende met de veiligheid van u en van onze medewerkers, zijn wij genoodzaakt enkele maatregelen te treffen.

  • Van 24 maart tot en met 13 april 2020 zal ons kantoor gesloten zijn voor het publiek.
  • Wij blijven evenwel bereikbaar via het e-mailadres: surcons@scf.sr

 Tot slot vragen wij u, met betrekking tot uw eigen veiligheid en dat van anderen, om uw persoonlijke hygiëne in acht te nemen en direct contact met anderen zo veel als mogelijk te vermijden.

Wij danken u voor uw begrip en medewerking.

Suriname Conservation Foundation

De Executive Director

H. Uiterloo

SCF logo2016

Kinderen in Villa Zapakara bezig met een spelletje. (Foto: Villa Zapakara)
Kinderen in Villa Zapakara bezig met een spelletje. (Foto: Villa Zapakara)
Suriname Conservation Foundation steunt Villa Zapakara

Suriname Conservation Foundation steunt Villa Zapakara

Villa Zapakara is bezig met de voorbereiding van tentoonstelling Sranan Krakti die gaat over de rijke cultuur en natuur van Suriname. Woensdag ondertekent Villa Zapakara een financieringsovereenkomst met Suriname Conservation Foundation. Met deze financiële ondersteuning is Villa Zapakara een stap dichterbij de realisatie van de Sranan Krakti tentoonstelling, die in april volgend jaar wordt geopend.

Tijdens deze tentoonstelling maken de bezoekers kennis met de kracht van Suriname en Surinamers, maar gaan ook op zoek naar de kracht in henzelf. Het verhaal van Sranan Krakti gaat over de kracht van de natuur en cultuur. Sinds 2016 is de directie gestart met de ontwikkeling van deze tentoonstelling. [Foto: Kinderen in Villa Zapakara bezig met een spelletje. (Foto door: Villa Zapakara)]

meer
SMNR-studenten Adek doen onderzoek in natuurreservaat

Studenten van de masteropleiding “Sustainable Management of Natural Resources” van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) hebben afgelopen weekend een studie uitgevoerd in het Centraal Suriname Natuurreservaat. Dit als onderdeel van het vak “Nature Conservation Management”.

Het CSNR-gebied behoort tot de grootste beschermde tropische regenwouden ter wereld en heeft een grote diversiteit aan planten- en diersoorten door de grote verscheidenheid aan ecosystemen.

meer